5dTxl 5dTxl 5dTxl online nyelvgyakorló programok 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl online nyelvgyakorló programok 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl online nyelvgyakorló programok 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl 5dTxl

kattints az egyik kis zászló ikonra a nyelv kiválasztásához!


BKG!!
Francia anyagok Angol anyagok Olasz anyagok
Saját 5dtxl készítése Spanyol anyagok Magyar anyagok
A belépéshez kattints az egyik ikonra!


Köszöntelek a(z) 5dTxl honlapján!

illusztráció Nyelvgyakorló honlapom 2006 óta található meg az Interneten. Az eltelt idő alatt több tízezer látogatója volt. Sajnos, anyagi okokból sokszor kellett költöznie, s ez nem használt a látogatottságnak. Az első három évben mintegy 80000 látogató volt, akik közül sokan elmondták észrevételeiket. Igen jól estek az elismerő és köszönő szavak.

Többszöri költözés után, most újra elindítottam az 5dtxl-t, hiszen több száz, (talán több ezer?) óra munkám van benne, és hiszem, hogy ezek a programok nagyon hasznosak a nyelvtanulóknak.

Az 5dtxl programokat korábban csak az Internet Explorerrel lehetett használni. Ez a böngésző sok olyan lehetőséget kínált, amit a többi nem. Sokáig nem volt időm átírni, hogy a többivel is működjön, de végre sikerült rászánnom magam. Most már, ha minden igaz, az összes ismert böngészővel használható. Egyedül a hangfájlok lejátszása okoz gondot, mert a Safari és az Opera nem értékeli az mp3-at (vagy valamit még nem tudok... ) Így a hanganyagok lejátszásához a Chrome, a Firefox vagy az IE marad. Ha régebbi Internet Explorert használsz (az oldalak hiányosan jelennek meg), kattints erre a linkre, és remélhetőleg a probléma megoldódik.

Az 5dtxl nem egy weboldal, hanem több, mint száz különböző lap, rövid oktotóprogram. Először feltétlenül nézd meg a SÚGÓT, mert csak így használhatod ki az összes lehetőséget! Látogass el oldalaimra minél sűrűbben, hiszen néha majd kiegészítem új anyagokkal. 
Az 5dtxl használatához jó munkát és eredményes tanulást kívánok. 
Game tanár úrMi az 5dtxl??

Mit jelent az 5dTxl? Hát... lehetne bármi, de valami olyat kerestem, amibol nincs túl sok a weben. Így lett: Five-dimensional Text Learning , azaz Ötdimenziós Szövegtanulás. (Ez elsosorban az Enigma és az 5dTxl Reader programokra vonatkozik). Miért pont öt? Milyen dimenziók ezek?

Egy szöveg (bár maga is több dimenziót tartalmaz: ido, stílus, stb.) kétdimenziós formában létezik. A harmadik dimenziót az jelenti, hogy az 5dTxl-ben minden szóhoz magyarázatok tartoznak, melyek majd késobbi gyakorlatok alapját jelentik, s tulajdonképpen ezek a gyakorlatok jelentik a negyedik dimenziót. Az ötödik dimenzió az ENIGMA szövegfejto játék, mely felteszi a koronát a munkára.

Az Enigmákon kívül többféle nyelvoktató programot találsz, ha belépsz. Ezek leírását megtalálod a SÚGÓBAN . A hagyományos feleletválasztós tesztek kivételével a gyakorlatok lényegét mindig szövegek feldolgozása jelenti. Remélem, tetszeni fognak az 5dtxl Reader anyagok, melyek hosszabb szövegek olvasását és feldolgozását segítik. Új csoport az 5dtxl IMAGING, mely képek segítségével ad lehetoséget a nyelvgyakorlásra. A feladatok és a nyelvek száma reményeim szerint állandóan bővülni fog....

Rendkívül jó tanulási lehetőséget jelentenek az un. SELF, azaz Saját készítésű oktatóprogramok. Ezeknél Te választhatsz egy rövidebb szöveget valamelyik Internet oldalról, melyet bemásolsz a programomba, aztán annyit gyakorlod, amennyit csak akarod (Itt még van nyelvi korlát a betűkészletek miatt, de igény szerint ezt lehet bővíteni).

Milyen nyelveken van 5dtxl??

Eddig angol, francia, spanyol, magyar és olasz programok készültek. A legtöbb anyag azonban franciából és angolból van.


Meg lehet tanulni egy nyelvet az 5dtxl segítségével?

Az 5dtxl csak segít abban, hogy változatosabban tanulhass, nem önálló módszer. Reményeim szerint a nyelvtanulás minden fázisában tud majd segítséget adni. Kiegészítő anyag, mely segít, hogy a tudásodat tökéletesítsd, mindent jobban begyakorolj, és ezt szórakoztató módon .

nyíl Mennyi idő alatt lehet megtanulni egy nyelvet nulláról indulva?

Kattints ide, hogy megtudd!!

Nyelvtehetség vagy? Kattints ide, hogy megtudd!!


Ennek semmi köze az 5dtxl-hez, csak a helyet tölti ki...


Weather Widget
YoWindow.com yr.no

Impresszum
Copyright 2006-2014 G&G Bt, Minden jog fenntartva! Utolsó frissítés: 2013.11.12.
Loading...